Historien om Simon Makienok

Efter operationen skulle Simon bære DonJoy-skinne i seks uger. Allerede tre dage efter operationen startede Simon sin intensive genoptræning.

Genoptræningsforløbet er forgået hos os og har været tilrettelagt og udført af fysioterapeut og knæspecialist, Brian K. Wang

 

Brian og Simon inviterede klinikken med til den sidste træningssession, og vi fik her lejlighed til at stille spørgsmål omkring forløbet.

 

Brian fortæller, at hans mangeårige erfaring med genoptræning af forskellige knæskader gjorde, at han fra starten udfordrede Simon. Først var der ekstra fokus på at opnå øget bevægelighed. Målet var fra 0 til 90 grader, hvilket Simon opnåede allerede efter to uger. Behandlingen i dette tidsrum var en kombination af træning i salen og af briksbehandling. På briksen aktiverede Brian muskulaturen i Simons ben samt gav ultralyd på det hævede knæ. Derefter blev fokus flyttet til styrke og stabilitet. Brian fortæller, at det var et godt forløb, der hver dag startede med en evaluering af det sidste døgn. Herigennem kunne Simon og Brian i samarbejde vurdere den mulige træningsbelastning. Brian fortæller, at Simon var suveræn til at hvile og køle knæet ned, når han var hjemme, hvilket gav fortløbende mulighed for at øge belastningen dagligt. De sidste to uger af træningsforløbet kunne Simon træne uden skinne. Her trænede han bl.a. dribleøvelser med bold. Brian har tilrettelagt forløbet således, at Simons knæ er blevet sportsoptimeret til at kunne vende tilbage til det, det plejer - nemlig at spille fodbold.

 

Vi spurgte Simon, hvordan han havde oplevet sit genoptræningsforløb hos Brian. Først og fremmest var Simon meget overrasket over, hvor hurtigt han kunne bøjet knæet og gå frit. Simon fortalte endvidere, at han i forløbet havde forhørt sig hos nogle af sine holdkammerater med lignende skader. Her mødte han stor misundelse. Deres tilbagemelding var, at de også var overrasket over, hvor hurtigt Simon havde kunne gå frit med og uden skinne. De fortalte, at de også ville have ønsket, at de havde haft samme mulighed for genoptræning og sportsoptimering hos Brian.

 

Vi spurgte også Simon, hvad der har betydet mest for ham i genoptræningen? Svaret kom prompte: ”At jeg ret hurtigt har kunne aktivere og bruge mine muskler. Og at jeg har kunne strække knæet og gå på det. De andre spillere, jeg har talt med har beskrevet, at det har de haft større udfordringer med end mig”.

 

Vi er rigtig glade for at kunne sende Simon tilbage til Holland efter et succesfuldt genoptræningsforløb. Vi ser frem til at følge Simons videre genoptræning fra sidelinjen, og vi glæder os naturligvis til at se ham på banen igen.