ESWT/RSWT – Chokbølger og Trykbølger (Stötvågsbehandling)

Chokbølger – heler skader og lindrer smerter

 

Chokbølgebehandling er en virkningsfuld og naturlig behandlingsform, som stimulerer kroppens egen helende proces. Det er en videnskabelig dokumenteret metode mod smerter og skader i sene- og muskelvæv, som jeg med succes benytter på mange klienter. Book en tid allerede i dag.

 

For at sikre den bedste virkning hos alle klienter i Holbæk og København, så kombinerer jeg ofte de to forskellige bølgetyper, som findes. Begge typer er effektive, men der er stor forskel på hvordan vævet påvirkes og hvor intenst og dybt, de virker. Derfor er det en stor styrke at kunne bruge begge i behandlingen.

 

Chokbølgebehandling – både akut og ved kroniske tilstande

Chokbølgebehandling virker både mod akutte og kroniske smerter eller specifikke afgrænsede forkalkninger i vævet. Det kan være knogle- og senetilhæftninger, men også helt almindelige udfordringer med triggerpunkter kan behandles. Herunder er listet nogle af de mest almindelige:

 • Hælspore
 • Tennisalbue
 • Golfalbue
 • Achillesseneproblematikker
 • Kalkdannelser i skulderleddet
 • Springerknæ
 • Løberknæ
 • Osgood Schlatter/Sinding-Larsen syndrom.
 • Kalk og arvævsdannelser

 

Desuden er der flere urologiske udfordringer, som chokbølger kan behandle – blandt andet behandling mod erektile dysfunktioner (impotens) og Peyronies sygdom (krummerik), som jeg også tilbyder. Læs mere her…

 

Særlig viden om behandling af sportsskader

Jeg er ekspert i mange former for sportsskader efter mere end 20 år som fysioterapeut i divisionsfodbold.  Ved akutte sportsskader anbefaler jeg ofte behandling med chokbølger, som et vigtigt supplement til den øvrige fysioterapi. Jeg har en særlig viden om korrekt behandling af skader på ankel, knæ eller ben.

 

Chokbølgebehandling hos Cortsen Fysioterapi i Holbæk og København

Cortsen Fysioterapi var en af de første klinikker i Danmark til at tilbyde chokbølgebehandling, og i dag har jeg mere end 15 års erfaring med behandlingen. Jeg tilbyder både fokuseret og radierende behandling og har det nyeste udstyr på mine klinikker.

 

 • De fokuserede chokbølger (FSW) rettes mod et fokuseret punkt og dybde, der svarer til skadens beliggenhed. De tilfører vævet en væsentlig højere energi og stimulerer i langt større grad cellerne således, at du opnår en hurtigere og mere effektiv heling – også af dybe udløsningspunkter.
 • De radierende trykbølger (RSW) rammer mere diffust, og er gode til at behandle større områder, primært muskelvæv.

 

Både trykbølger og chokbølger overfører energi til vævet i behandlingsområdet og frigiver vækstfaktorer, som bidrager til den helende proces. De har en positiv effekt på blodcirkulation, dannelse af nye blodkar og bindevæv. Behandlingen er ofte et godt alternativ til operation.

 

 

Et behandlingsforløb

Ved et typisk behandlingsforløb benytter jeg som sagt ofte både radierende trykbølger og fokuserede chokbølger, da deres effekt supplerer hinanden godt. I hvert enkelt tilfælde går jeg ind og vurderer dybde og omfang af din udfordring og sammensætter herfra et forløb i dialog med dig om forventninger og ønsker.

 

Netop derfor bruger jeg også ultralydsscanning  ved opstart af et behandlingsforløb for præcist at kunne bestemme dybde og størrelse af behandlingsarealet.

 

Du kan godt forvente at få en mærkbar effekt efter kun 1-2 behandlinger. Selve behandlingen kan mærkes, men er helt ufarlig og giver ingen bivirkninger.

 

Et typisk behandlingsforløb varer mellem 3-6 behandlinger. Du vil ofte føle en lindring umiddelbart efter, ligesom du vil kunne mærke, at det ’arbejder’ i dagene efter. Jeg anbefaler at neddrosle aktivitetsniveauet i den periode behandlingen foregår, og holder dig til ’aktiv hvile’.

 

Priser

En konsultation med chokbølge/ESWT  koster 600,00 kr, og hvis jeg vurderer, at det vil være nyttigt med en ultralydsscanning, så laver jeg denne uden beregning. En opfølgning på et behandlingsforløb koster 250,00 kr., og her foretager jeg også ultralydsscanninger efter behov, som en del af prisen.

Du er velkommen til at booke en tid med det samme

Du kan booke online her

 

For yderligere information omkring denne behandling kan du altid kontakte Steen Cortsen direkte på telefon 42 90 75 00 eller på e-mail kontakt@cortsenfys.dk

 Vil du høre mere om vores behandlinger?
Ring:  42 90 75 00     Skriv:  kontakt@cortsenfys.dk

hold kontakt med os her >>